Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kaczka ,szybki sposób.Podawana z modra kapusta,przepis na moim YT Kanale Slodki Smak Pasji oraz z kluskami slaskimi,zapraszam!
Polecam.
Odsłon: 259
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 99
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5899
Polecam.
Odsłon: 259
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 99
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5899
Składniki
Gotowa kaczke do pieczenia oplukac i obsuszyc recznikiem papierowym.Przyprawy do nacierania razem laczymy i ucieramy na jednolita mase.Nacieramy kaczke z wierzchu i od srodka bardzo starannie.Do srodka kaczki dajemy dwa pokrojone jablka w cwiartki,2 lyzki masla i odstawiamy kaczke przez noc lub 2-4 godziny pod przykryciem do lodówki aby przeszla przyprawami.Piekarnik rozgrzewamy na 200 stopni góra/dól.Do brytfanki ,gdzie bedziemy piec kaczke dajemy 2 lyzki masla i szklanke wody.Przez póltorej godziny pieke pod przykryciem,nastepnie przewracam kaczke i pieke dalej przez póltorej godziny jednak co ok.15 min.polewam ja tluszczem z brytwanki .Oczywiscie trzeba kontrolowac ,moze dolac wody lub jeszcze doprawic w zaleznosci jak lubicie.Moja kaczka po 3 godzinach jest pyszna i mieso rozchodzi sie w ustach.Czas pieczenia zalezy tez od kaczki,tzeba po prostu sprawdzac.Po upieczeniu wyjmuje na pólmisek kaczke piersiami do dolu,wtedy wyplynie sok jaki jest w kaczce.Zycze Smacznego!