Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaczka po baskijsku

Kaczka po baskijsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48079

Dodano:

Odsłon: 2231

:)

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 czerwone papryki
  • 1/2 kg pomidorów
  • 2 filety z kaczki (ze skórą)
  • 3 łyżki oliwy
  • Bouquet garni (mieszanka tymianku ,liścia laurowego.natki pietruszki)
  • 200 ml białego wina
  • 1/2 papryczki pepperoni
  • Sól i pieprz
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czosnek i cebulę obrać i posiekać. Paprykę drobno pokroić. Pomidory podzielić na ćwiartki. Filety obsmażyć na oliwie na średnim ogniu ,gdy będą przyrumienione odłożyć na talerz. Na tej samej patelni usmażyć czosnek i cebulę. Dodać paprykę i pomidory. Doprawić solą i pieprzem ,włożyć bouquet garni ,wymieszać ,smażyć jeszcze 5 min na średnim ogniu. Filety umieścić na warzywach. Dodać wino i pepperoni ,przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu 35 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń