Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina nie lubi pieczonej kaczki, dlatego postanowiłam zrobić inaczej. Musze przyznać, że danie wyszło bardzo dobre, mięso soczyste, kruche z dodatkiem warzyw i makaronu. Polecam.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5727
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 657
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5727
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 657
Składniki
1. Mięso obieramy ze skórki, kroimy w paseczki i doprawiamy przyprawą z kurczaka oraz solą. Prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości.
2. Na drugiej patelni Wok, prużymy obraną i drobno pokrojoną cebulę, obrane i pokrojone w słupki marchewki, pokrojone w paseczki papryki oraz poszatkowana kapustę. Warzywa solimy
3. Pod koniec prużenia wlewamy sos sojowy i łączymy z mięsem. 4. Fix rozrabiamy z wodą i zagęszczamy potrawę, doprawiamy chili, ewentualnie solą.
5. Mięso podajemy z ugotowanym makaronem według przepisu na opakowaniu. 6. Danie gotowe. 7. Smacznego.