Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite połączenie kaczki z porzeczkami, warto spróbować. Przygotowanie łatwe a zachwyt domowników gwarantowany.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13220
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2569
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3716
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4706
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13220
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2569
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3716
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4706
Składniki
Kacze piersi opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć solą. Smażyć skórką do dołu 10 minut. Następnie odwrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze 5 minut. Piersi zdjąć z ognia, odciąć skórę z tłuszczem. Zlać tłuszcz z patelni i zachować. Po 10 minutach ponownie smażyć piersi po 6 minut z obu stron. Opłukane porzeczki zalać 1/2 szklanki wody, gotować10 minut.
Odłożyć jedną łyżeczkę porzeczek, pozostałe przetrzeć. Do przecieru dodać koncentrat pomidorowy, od- łożone porzeczki, 3 łyżki tłuszczu z kaczki oraz brandy. Doprawić cukrem, solą oraz pieprzem. Piersi zagotować z sosem. Podawać pokrojone na plasterki, polane sosem.