Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite połączenie kaczki z porzeczkami, warto spróbować. Przygotowanie łatwe a zachwyt domowników gwarantowany.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Kacze piersi opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć solą. Smażyć skórką do dołu 10 minut. Następnie odwrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze 5 minut. Piersi zdjąć z ognia, odciąć skórę z tłuszczem. Zlać tłuszcz z patelni i zachować. Po 10 minutach ponownie smażyć piersi po 6 minut z obu stron. Opłukane porzeczki zalać 1/2 szklanki wody, gotować10 minut.
Odłożyć jedną łyżeczkę porzeczek, pozostałe przetrzeć. Do przecieru dodać koncentrat pomidorowy, od- łożone porzeczki, 3 łyżki tłuszczu z kaczki oraz brandy. Doprawić cukrem, solą oraz pieprzem. Piersi zagotować z sosem. Podawać pokrojone na plasterki, polane sosem.