Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe, wykwintne, pyszne. Wspaniałe na świąteczny, rodzinny obiad.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5122
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5122
Składniki
Kaczkę natrzeć solą z czosnkiem i majerankiem. Zostawic na noc w lodówce.
Obrać jabłka, podzielić na pół, usunąć gniazda. Obtoczyć w majeranku. Faszerować kaczkę.
Kaczkę wyłożyć do brytwanny lub na blachę, podlać wodą. Obłożyć resztą jabłek obtoczonych w majeranku. Upiec w piekarniku. Podczas pieczenia polewac mięso sosem.(Przyjmuje się przy pieczeniu mięs 1 godzina/1kg mięsa). Podawać z ziemniakami lub ryżem.