Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe, wykwintne, pyszne. Wspaniałe na świąteczny, rodzinny obiad.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 651
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1645
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 357
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 651
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1645
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 357
Składniki
Kaczkę natrzeć solą z czosnkiem i majerankiem. Zostawic na noc w lodówce.
Obrać jabłka, podzielić na pół, usunąć gniazda. Obtoczyć w majeranku. Faszerować kaczkę.
Kaczkę wyłożyć do brytwanny lub na blachę, podlać wodą. Obłożyć resztą jabłek obtoczonych w majeranku. Upiec w piekarniku. Podczas pieczenia polewac mięso sosem.(Przyjmuje się przy pieczeniu mięs 1 godzina/1kg mięsa). Podawać z ziemniakami lub ryżem.