Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe, wykwintne, pyszne. Wspaniałe na świąteczny, rodzinny obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 459
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 459
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Składniki
Kaczkę natrzeć solą z czosnkiem i majerankiem. Zostawic na noc w lodówce.
Obrać jabłka, podzielić na pół, usunąć gniazda. Obtoczyć w majeranku. Faszerować kaczkę.
Kaczkę wyłożyć do brytwanny lub na blachę, podlać wodą. Obłożyć resztą jabłek obtoczonych w majeranku. Upiec w piekarniku. Podczas pieczenia polewac mięso sosem.(Przyjmuje się przy pieczeniu mięs 1 godzina/1kg mięsa). Podawać z ziemniakami lub ryżem.