Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka z orzechami to wykwintna propozycja na obiad. Dzięki przepisowi przygotujesz idealną kaczkę, która zachwyci wszystkich. Taką kaczkę chce się jeść!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5703
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5703
Składniki
Przyrządzanie: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Chwilę smażyć. Dosypać pieprz i kurkumę, smażyć jeszcze kilka chwil. Przełożyć na talerz. Na pozostałym tłuszczu zrumienić kaczkę, posypać mąką, dodać orzechy i smażyć 5 minut. Wlać 3/4 szklanki wody i 3/4 szklanki soku z czarnych porzeczek. Wrzucić kostkę rosołową. Doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i cukrem. Potrawę dusić około 1 godziny. Bakłażana umyć, osuszyć. Pokroić w plastry, posolić i odstawić na 45 minut. Następnie opłukać i osuszyć. Smażyć go na rumiano na rozgrzanej oliwie. Na kaczkę wyłożyć bakłażan i cebulę. Dusić do miękkości. Pod koniec doprawić imbirem. Co sądzisz o tym przepisie na kaczkę?