Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny smak kaczki z aksamitnym, warzywnym sosem.
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 167
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 54
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 136
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10714
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 136
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 167
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 54
Mięso z piersi kurczaka, do tego ziemniaki i sos pieczarkowy, to danie idealn...
Odsłon: 136
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 10714
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 136
Składniki
Filety oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na suchej patelni, od strony skóry, do wytopienia tłuszczu. Później obracamy i smażymy kilka minut. Owijamy w folię aluminiową i „podtrzymujemy” w piekarniku nagrzanym do 80°C W tym samym czasie przygotowujemy sos. Por siekamy. Marchew ścieramy na tarce do jarzyn. Kalafior dzielimy na różyczki. Na rozgrzane masło wrzucamy warzywa, smażymy, zalewamy śmietaną wymieszaną z majonezem, gałką muszkatołową oraz cząbrem. Odparowujemy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Filety kroimy, układamy na wylanym sosie.