Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny smak kaczki z aksamitnym, warzywnym sosem.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44563
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181875
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 145
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44563
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181875
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 145
Składniki
Filety oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na suchej patelni, od strony skóry, do wytopienia tłuszczu. Później obracamy i smażymy kilka minut. Owijamy w folię aluminiową i „podtrzymujemy” w piekarniku nagrzanym do 80°C W tym samym czasie przygotowujemy sos. Por siekamy. Marchew ścieramy na tarce do jarzyn. Kalafior dzielimy na różyczki. Na rozgrzane masło wrzucamy warzywa, smażymy, zalewamy śmietaną wymieszaną z majonezem, gałką muszkatołową oraz cząbrem. Odparowujemy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Filety kroimy, układamy na wylanym sosie.