Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny smak kaczki z aksamitnym, warzywnym sosem.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Filety oczyszczamy, oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na suchej patelni, od strony skóry, do wytopienia tłuszczu. Później obracamy i smażymy kilka minut. Owijamy w folię aluminiową i „podtrzymujemy” w piekarniku nagrzanym do 80°C W tym samym czasie przygotowujemy sos. Por siekamy. Marchew ścieramy na tarce do jarzyn. Kalafior dzielimy na różyczki. Na rozgrzane masło wrzucamy warzywa, smażymy, zalewamy śmietaną wymieszaną z majonezem, gałką muszkatołową oraz cząbrem. Odparowujemy. Do smaku doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Filety kroimy, układamy na wylanym sosie.