Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina uwielbia czarninę, ale co zrobić z pozostałym mięsem ( udka, piersi) można upiec tradycyjnie z marchewką, ale również można przygotować moim nowym sposobem. Polecam.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2913
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2913
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, zdejmujemy skórę i kroimy na małe kawałki. Przekładamy do miski, wlewamy sos sojowy jasny, solimy, wsypujemy jedną łyżkę skrobi ziemniaczanej i dokładnie mieszamy.
2. Czosnek oraz imbir obieramy, drobno kroimy i przekładamy na rozgrzaną na patelni oliwę. Dodajemy mięso. Mieszamy do chwili, kiedy mięso się zarumieni i podlewamy ½ szklanki wody.
3. Dodajemy warzywa, wlewamy sos sojowy ciemny, ocet, miód, ewentualnie solimy. Gotujemy 30 minut. 4. Po tym czasie zagęszczamy pozostałą skrobią rozrobioną w małej ilości wody.
5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, 6. Tagliatelle wykładamy do naczynia, polewamy sosem z mięsem. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego.