Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12783
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12783
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Składniki
Kalafiora pozbawić liści i oczyścić. Umyć. Włożyć w całości do gotującej się posolonej wody ze szczyptą cukru. Gotować ok 8-10 min. Wyjąć kalafiora i pozostawić na sicie, żeby obciekł z wody. Kalafiora ułożyć w naczyniu żaroodpornym delikatnie posmarowanym olejem rzepakowym. Kalafiora posmarować pastą ajvar wymieszaną z łyżką oleju rzepakowego. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 40 min. Przed końcem pieczenia obłożyć kalafiora serem w plastrach. Jak ser się rozpuści, to danie gotowe. Podać do obiadu. Smacznego