Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 98
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 136
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 290
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1131
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 820
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 98
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 136
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 290
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1131
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 820
Składniki
Kalafiora pozbawić liści i oczyścić. Umyć. Włożyć w całości do gotującej się posolonej wody ze szczyptą cukru. Gotować ok 8-10 min. Wyjąć kalafiora i pozostawić na sicie, żeby obciekł z wody. Kalafiora ułożyć w naczyniu żaroodpornym delikatnie posmarowanym olejem rzepakowym. Kalafiora posmarować pastą ajvar wymieszaną z łyżką oleju rzepakowego. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 40 min. Przed końcem pieczenia obłożyć kalafiora serem w plastrach. Jak ser się rozpuści, to danie gotowe. Podać do obiadu. Smacznego