Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 938
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 193
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 938
Składniki
Kalafiora pozbawić liści i oczyścić. Umyć. Włożyć w całości do gotującej się posolonej wody ze szczyptą cukru. Gotować ok 8-10 min. Wyjąć kalafiora i pozostawić na sicie, żeby obciekł z wody. Kalafiora ułożyć w naczyniu żaroodpornym delikatnie posmarowanym olejem rzepakowym. Kalafiora posmarować pastą ajvar wymieszaną z łyżką oleju rzepakowego. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 40 min. Przed końcem pieczenia obłożyć kalafiora serem w plastrach. Jak ser się rozpuści, to danie gotowe. Podać do obiadu. Smacznego