Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj jak ja lubię tak przygotowany kalafior , zewnątrz chrupiąca panierka a w środku soczysty kalafior. Przepis bardzo prosty , a kalafior przepyszny i do tego sadzone jajko z lejącym żółtkiem. Czego chcieć więcej. Polecam
garnek, nóż, sitko, naczynia do panierki, widelec , patelnia,
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4710
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 87
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 105
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 322
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4710
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 87
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 105
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 322
Składniki
Kalafiora oczyszczamy z liści , dzielimy na większe różyczki, wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem soli. Gotujemy tak by kalafior był miękki , ale jędrny nie rozgotowany. Po ugotowaniu odcedzić i odsączyć na sitku do wystudzenia. Jajka rozbełtac z dodatkiem mleka, do jednej miski wsypać mąkę , a do drugiej bułkę tartą. Różyczki delikatnie obtaczać w mące następnie w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty , rumiany kolor z każdej strony. Smażyć na średniej mocy palnika. Smacznego
Przygotowanie składników.
Smażenie kalafiora.
Kalafior gotowy do podania.