Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj jak ja lubię tak przygotowany kalafior , zewnątrz chrupiąca panierka a w środku soczysty kalafior. Przepis bardzo prosty , a kalafior przepyszny i do tego sadzone jajko z lejącym żółtkiem. Czego chcieć więcej. Polecam
garnek, nóż, sitko, naczynia do panierki, widelec , patelnia,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5838
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 407
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5838
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 407
Składniki
Kalafiora oczyszczamy z liści , dzielimy na większe różyczki, wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem soli. Gotujemy tak by kalafior był miękki , ale jędrny nie rozgotowany. Po ugotowaniu odcedzić i odsączyć na sitku do wystudzenia. Jajka rozbełtac z dodatkiem mleka, do jednej miski wsypać mąkę , a do drugiej bułkę tartą. Różyczki delikatnie obtaczać w mące następnie w rozbełtanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty , rumiany kolor z każdej strony. Smażyć na średniej mocy palnika. Smacznego
Przygotowanie składników.
Smażenie kalafiora.
Kalafior gotowy do podania.