Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To, co uwielbiam - kalafior z bułeczką, podawany z młodymi ziemniaczkami i koperkiem oraz maślanką. Danie jest proste i szybkie w wykonaniu, ale bardzo zdrowe, pożywne i jakie smaczne. Mała tradycja polskiej kuchni, która najbardziej przypomina mi smaki dzieciństwa :)
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 42
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 660
Składniki
Przygotowanie tego obiadu jest bardzo proste. Oskrobane i umyte ziemniaczki gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną masła. Kalafior gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem czubatej łyżeczki cukru. Koperek drobno siekamy. W rondelku rozpuszczamy 1,5 łyżki masła i dodajemy około 2,5 łyżeczki bułki tartej i delikatnie ją rumienimy.
Ugotowane ziemniaczki nakładamy na talerze i posypujemy świeżym koperkiem, a kalafior polewamy zarumienioną bułeczką z masłem. Całość podajemy ze szklanką naturalnej maślanki. Instrukcja przygotowania dla większości jest chyba zbędna. Jednak jeśli ktoś nie próbował tego zestawienia - czas najwyższy :) Życzę smacznego! :)