Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęste danie jednogarnkowe z kaszą pęczak, boczkiem i kalafiorem. Proste w wykonaniu, sprawdzi się świetnie podczas jesiennych i zimowych chłodów.
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 119
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 102
Klops albo inaczej pieczeń rzymska z pieczarkami. Proste pyszne danie obiadow...
Odsłon: 324
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swoj...
Odsłon: 197
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym ob...
Odsłon: 3127
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 119
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 102
Klops albo inaczej pieczeń rzymska z pieczarkami. Proste pyszne danie obiadow...
Odsłon: 324
Pożywny ryż z dodatkiem warzyw może stanowić dodatek do orientalnego lub swoj...
Odsłon: 197
Delikatne naleśniki wypełnione pełnym smaku farszem pieczarkowo-cebulkowym ob...
Odsłon: 3127
Składniki
Boczek kroimy w niedużą kostkę. Smażymy na suchej patelni, aż się wytopi i będzie chrupiący. Zdejmujemy boczek, a na wytopiony tłuszcz dodajemy pokrojoną cebulę, smażymy 2-3 minuty. Dodajemy przeciśnięty czosnek i smażymy jeszcze minutkę. Teraz dodajemy kaszę jęczmienną. Kiedy lekko się zarumieni zalewamy pomidorami i dodajemy odrobinę wody. Doprawiamy sosem sojowym, paprykami i pieprzem. Kiedy kasza będzie miękka dodajemy kalafiora podzielonego na różyczki i odłożony wcześniej boczek. Gotujemy jeszcze około 10 minut, aż kalafior lekko zmięknie. Podajemy na gorąco.