Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęste danie jednogarnkowe z kaszą pęczak, boczkiem i kalafiorem. Proste w wykonaniu, sprawdzi się świetnie podczas jesiennych i zimowych chłodów.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3712
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2906
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 361
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3712
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2906
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 361
Składniki
Boczek kroimy w niedużą kostkę. Smażymy na suchej patelni, aż się wytopi i będzie chrupiący. Zdejmujemy boczek, a na wytopiony tłuszcz dodajemy pokrojoną cebulę, smażymy 2-3 minuty. Dodajemy przeciśnięty czosnek i smażymy jeszcze minutkę. Teraz dodajemy kaszę jęczmienną. Kiedy lekko się zarumieni zalewamy pomidorami i dodajemy odrobinę wody. Doprawiamy sosem sojowym, paprykami i pieprzem. Kiedy kasza będzie miękka dodajemy kalafiora podzielonego na różyczki i odłożony wcześniej boczek. Gotujemy jeszcze około 10 minut, aż kalafior lekko zmięknie. Podajemy na gorąco.