Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne danie - burgery z kalafiora i komosy ryzowej, a do nich owocowo-pikantna salsa.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2050
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 625
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2050
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 625
Składniki
Komose przeplukac goraca woda, dodac podwójna ilosc wody i szczypte soli, zagotowac i pozostawic na malym ogniu ok. 15 min, az zwiekszy podwójnie swoja objetosc. Rózyczki kalafiora zagotowac na parze, a w miedzyczasie zetrzec ser i posiekac czosnek i dymke. Polowe kalafiora i komose drobno zmiksowac, druga polowe kalafiora rozdrobic widelcem i dodac do puree razem z serem, dymka, czosnkiem i jajkiem. Doklanie wymieszac i doprawic galka muszkatolowa, sola, pieprzem i papryka. Mase podzielic na 8 czesci, z kazdej uformowac burgera i smazyc na zloty kolor. Mozna je równiez posmarowac oliwa i piec w temp. 175° C do uzyskania zlotego koloru.
W miedzyczasie przygotowac salse. Przepolowic ogórka, wydrazyc pestki i pokroic go w kostke. Mango równiez pokroic w kostke, cebule, chili i kolendre drobno posiekac. Wszystko wymieszac z sokiem cytryny i miodem, doprawic sola i pieprzem.
Burgery podawac z pikantna salsa, ewentualnie z innymi dodatkami.