Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne danie - burgery z kalafiora i komosy ryzowej, a do nich owocowo-pikantna salsa.
Komose przeplukac goraca woda, dodac podwójna ilosc wody i szczypte soli, zagotowac i pozostawic na malym ogniu ok. 15 min, az zwiekszy podwójnie swoja objetosc.
Rózyczki kalafiora zagotowac na parze, a w miedzyczasie zetrzec ser i posiekac czosnek i dymke.
Polowe kalafiora i komose drobno zmiksowac, druga polowe kalafiora rozdrobic widelcem i dodac do puree razem z serem, dymka, czosnkiem i jajkiem. Doklanie wymieszac i doprawic galka muszkatolowa, sola, pieprzem i papryka.
Mase podzielic na 8 czesci, z kazdej uformowac burgera i smazyc na zloty kolor.
Mozna je równiez posmarowac oliwa i piec w temp. 175° C do uzyskania zlotego koloru.
W miedzyczasie przygotowac salse.
Przepolowic ogórka, wydrazyc pestki i pokroic go w kostke.
Mango równiez pokroic w kostke, cebule, chili i kolendre drobno posiekac.
Wszystko wymieszac z sokiem cytryny i miodem, doprawic sola i pieprzem.
Burgery podawac z pikantna salsa, ewentualnie z innymi dodatkami.
Jak co piątek u nas w domu ryba. Tym razem śledzie matiasy w sosie śmietanowy...
Odsłon: 32102
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 130
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 136
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 131
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 96
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 245
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 33412
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 130
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 136
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 131
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 96
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 245
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 33412
Składniki
Komose przeplukac goraca woda, dodac podwójna ilosc wody i szczypte soli, zagotowac i pozostawic na malym ogniu ok. 15 min, az zwiekszy podwójnie swoja objetosc. Rózyczki kalafiora zagotowac na parze, a w miedzyczasie zetrzec ser i posiekac czosnek i dymke. Polowe kalafiora i komose drobno zmiksowac, druga polowe kalafiora rozdrobic widelcem i dodac do puree razem z serem, dymka, czosnkiem i jajkiem. Doklanie wymieszac i doprawic galka muszkatolowa, sola, pieprzem i papryka. Mase podzielic na 8 czesci, z kazdej uformowac burgera i smazyc na zloty kolor. Mozna je równiez posmarowac oliwa i piec w temp. 175° C do uzyskania zlotego koloru.
W miedzyczasie przygotowac salse. Przepolowic ogórka, wydrazyc pestki i pokroic go w kostke. Mango równiez pokroic w kostke, cebule, chili i kolendre drobno posiekac. Wszystko wymieszac z sokiem cytryny i miodem, doprawic sola i pieprzem.
Burgery podawac z pikantna salsa, ewentualnie z innymi dodatkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Chorwackie klopsiki
Dania główne
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków
Dania główne
Zapiekanka z cukinią
Dania główne
Kotlety Hakuna Matata
Chorwackie klopsiki
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 313
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków różnią się od tych z ziemniaków zesz...
Odsłon: 266