Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kalmary w aromatycznych przyprawach
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2525
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 497
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 198
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 759
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2525
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 497
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 198
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 759
Składniki
Na patelni na małym ogniu zeszkliłam cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie podkręciłam ogień do maksimum i dodałam pokrojone w kawałki kalmary, pokrojony czosnek i chili. Po dosłownie dwóch minutach obróciłam je i dodałam ulubione przyprawy- kumin i kolendrę. Gdy kalmary przestana być szkliste dodałam wyciśnięty sok z cytryny i odrobinę soli. Po minucie wyłączyłam ogień i całość posypałam nacią kolendry. Kalmary najlepiej smakują z sosem czosnkowym, pomidorami i grzankami z czosnkiem. Smacznego :)