Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kalmary w aromatycznych przyprawach
Takiego hamburgera jadłam w McDonald , spróbowałam przygotować takie w domu....
Odsłon: 105
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 306
Takiego hamburgera jadłam w McDonald , spróbowałam przygotować takie w domu....
Odsłon: 105
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 306
Składniki
Na patelni na małym ogniu zeszkliłam cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie podkręciłam ogień do maksimum i dodałam pokrojone w kawałki kalmary, pokrojony czosnek i chili. Po dosłownie dwóch minutach obróciłam je i dodałam ulubione przyprawy- kumin i kolendrę. Gdy kalmary przestana być szkliste dodałam wyciśnięty sok z cytryny i odrobinę soli. Po minucie wyłączyłam ogień i całość posypałam nacią kolendry. Kalmary najlepiej smakują z sosem czosnkowym, pomidorami i grzankami z czosnkiem. Smacznego :)