Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kalmary w aromatycznych przyprawach
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 342
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4448
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3670
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31762
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 342
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4448
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3670
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31762
Składniki
Na patelni na małym ogniu zeszkliłam cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie podkręciłam ogień do maksimum i dodałam pokrojone w kawałki kalmary, pokrojony czosnek i chili. Po dosłownie dwóch minutach obróciłam je i dodałam ulubione przyprawy- kumin i kolendrę. Gdy kalmary przestana być szkliste dodałam wyciśnięty sok z cytryny i odrobinę soli. Po minucie wyłączyłam ogień i całość posypałam nacią kolendry. Kalmary najlepiej smakują z sosem czosnkowym, pomidorami i grzankami z czosnkiem. Smacznego :)