Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kalmary w aromatycznych przyprawach
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98955
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1949
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5792
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5792
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98955
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1949
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5792
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5792
Składniki
Na patelni na małym ogniu zeszkliłam cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie podkręciłam ogień do maksimum i dodałam pokrojone w kawałki kalmary, pokrojony czosnek i chili. Po dosłownie dwóch minutach obróciłam je i dodałam ulubione przyprawy- kumin i kolendrę. Gdy kalmary przestana być szkliste dodałam wyciśnięty sok z cytryny i odrobinę soli. Po minucie wyłączyłam ogień i całość posypałam nacią kolendry. Kalmary najlepiej smakują z sosem czosnkowym, pomidorami i grzankami z czosnkiem. Smacznego :)