Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kalmary w aromatycznych przyprawach
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 76
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13303
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2615
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3769
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 76
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13303
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2615
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3769
Składniki
Na patelni na małym ogniu zeszkliłam cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie podkręciłam ogień do maksimum i dodałam pokrojone w kawałki kalmary, pokrojony czosnek i chili. Po dosłownie dwóch minutach obróciłam je i dodałam ulubione przyprawy- kumin i kolendrę. Gdy kalmary przestana być szkliste dodałam wyciśnięty sok z cytryny i odrobinę soli. Po minucie wyłączyłam ogień i całość posypałam nacią kolendry. Kalmary najlepiej smakują z sosem czosnkowym, pomidorami i grzankami z czosnkiem. Smacznego :)