Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska bardzo modna, a zarazem bardzo smaczna. Owoce morza mają swoich zwolenników ale ten przepis pozwoli by tych zwolenników było więcej.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35746
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1222
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6054
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35746
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1222
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6054
        
        
                Składniki
Na talerz wbijamy 2 jajka i roztrzepujemy. Na początek wbijamy 2 jak wykorzystamy je, to następne wbijamy następne 2. Kalmary umyj i oczyść z białej cienkiej błonki z dwóch stron zrywając ją bardzo delikatnie. Następnie pokrój tuby w cienkie krążki o szerokości około 1 cm
Płatki kukurydziane wsyp do miski i np. tłuczkiem pokrusz drobno.
Krążki kalmarów posyp solą i pieprzem.
Przygotowane krążki obtaczaj na początku w mące, następnie w jajku i na koniec w panierce kukurydzianej.
Na patelni rozgrzej olej rzepakowy do temperatury takiej, jak wrzucisz kawałek panierki zaczęła się smażyć z bąbelkami. Przygotowane krążki obtaczaj na początku w mące, następnie w jajku i na koniec w panierce kukurydzianej. Smaż partiami, aż będą złote. Kalmary podawaj z ulubionym sosem np. 1000 wysp lub słodko-pikantnym.