Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące krążki kalmarowe podane z makaronem ryżowym i warzywami. Proste danie w orientalnym stylu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2087
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5530
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5548
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2087
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5530
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5548
Składniki
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 10 minut. Po tym czasie kroimy w paseczki. Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w piórka, a papryczki w plasterki. Na patelni, na łyżce oleju przesmażamy cebulę, kapustę, grzyby, papryczki i kukurydzę. Dodajemy ocet i przyprawę 5 smaków. Smażymy kilka minut. Dodajemy makaron i smażymy razem jeszcze minutę. Kalmary: Polecam świeże kalmary - wyszły mi zdecydowanie lepiej niż mrożone. Kalmary myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Tempurę mieszamy z lodowatą wodą, aby uzyskać gęste ciasto. Krążki kalmarów maczamy w cieście i od razu wykładamy do garna lub głębokiej patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy w głębokim tłuszczu 3 minuty, w połowie obracając. Dzięki tak krótkiej obróbce kalmary są chrupiące i jędrne, nie robią się gumiaste. Kalmary odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Układamy na makaronie z warzywami.