Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące krążki kalmarowe podane z makaronem ryżowym i warzywami. Proste danie w orientalnym stylu.
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 14
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 47
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20940
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 14
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 47
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20940
Składniki
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 10 minut. Po tym czasie kroimy w paseczki. Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w piórka, a papryczki w plasterki. Na patelni, na łyżce oleju przesmażamy cebulę, kapustę, grzyby, papryczki i kukurydzę. Dodajemy ocet i przyprawę 5 smaków. Smażymy kilka minut. Dodajemy makaron i smażymy razem jeszcze minutę. Kalmary: Polecam świeże kalmary - wyszły mi zdecydowanie lepiej niż mrożone. Kalmary myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Tempurę mieszamy z lodowatą wodą, aby uzyskać gęste ciasto. Krążki kalmarów maczamy w cieście i od razu wykładamy do garna lub głębokiej patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy w głębokim tłuszczu 3 minuty, w połowie obracając. Dzięki tak krótkiej obróbce kalmary są chrupiące i jędrne, nie robią się gumiaste. Kalmary odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Układamy na makaronie z warzywami.