Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywny przepis na kanie. Nie tylko smażymy. Polecam.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10230
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2072
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 67
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 10230
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 2072
Ciasteczka te przygotowałam z przepisu Kulinarneprzygody oto link do przepisu...
Odsłon: 67
Składniki
Przygotowałem bulion warzywny. Zagotowałem obrane warzywa (od zimnej wody). Dodałem ziele angielskie, listek laurowy. Doprawiłem solą i pieprzem. Kanie opłukałem pod cienkim strumieniem wody, można przedmuchać, wg uznania. Po osuszeniu pokroiłem je w dość szerokie paski. Na patelni rozgrzałem masło, przesmażyłem pokrojone grzyby. Z bulionu wyjąłem ugotowane warzywa, które po ostudzeniu pokroiłem, marchewkę, pietruszkę i seler w słupki, por w grube krążki. Warzywa i uduszone kanie dodałem do bulionu, wsypałem słodką paprykę, majeranek i koncentrat pomidorowy. Gotowałem pod przykryciem kilka minut. Doprawiłem solą i pieprzem.