Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się z Wami pomysłem na pyszny obiad. Kapsalon to pyszny fast food który uwielbiamy. W skład tego pysznego dania wchodzą frytki , kruchy soczysty kurczak , oraz rozpływający się ser. Do tego pyszna wiosenna kolorowa sałatka. Na końcu całość polana mocnym sosem czosnkowym.
foremki , patelnia, łyżka, miska, miseczka na sos, nóż, ręcznik papierowy,
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 54
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 834
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 54
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 834
Składniki
Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na nie za duże kawałki. Usunąć żyłki, tłuszczyk i chrząstki. Pokrojone mięso włożyć do miski wsypać przyprawy oraz olej wszystko dokładnie wymieszać . Zakryć ściereczką i odłożyć na 2 godzinki w celu przegryzienia smaków. Po tym czasie zamarynowane mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia mięsa i miękkości. Usmażone mięso przełożyć do miski i odłożyć na bok. Frytki; Obrać ziemniaki i przygotować frytki. Pokrojone frytki usmażyć w głębokim oleju na złoty kolor. ( możemy frytki kupić gotowe i tylko je usmażyć). Przygotować sałatkę ; Do większej miski porwać na kawałki sałatę lodową (ja nie kroję tylko rwę), dodać pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pokrojoną w piórka cebulę czerwoną , pokrojony na mniejsze kawałki ogórek zielony ( ogórka nie obieram) oraz pokrojoną w plasterki rzodkiewkę skropić olejem i wymieszać. Przygotować sos czosnkowy; Składniki sosu dokładnie wymieszać , dodając drobno posiekane ząbki czosnku, doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz w razie potrzeby solą i pieprzem ( według uznania). Przygotować foremki; Nakładać warstwami na spodzie usmażone frytki , następnie rozłożyć porcje kurczaka, obsypać startym serem, polać keczupem. Włoży do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać do rozpuszczenia sera około 10 -15 minut. Wyjąć na każdej porcji rozłożyć sporą porcję przygotowanej sałatki. Całość obficie polać sosem czosnkowym.
Przygotowanie sosu.
Danie gotowe do podania.