Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co może łączyć pocztę z gotowaniem, zapytam przewrotnie? Otóż w obydwu przypadkach mogą nam się przytrafić "koperty"! Zdecydowanie skupię się na kopertach, które można konsumować, choć pewien mój znajomy na widok tego kulinarnego wyczynu, w połączeniu z nazwą poprosił o: "trzy koperty, priorytet, polecony!" Zabawna reakcja na widok pysznego jedzenia! W moich kopertach z liści kapust znajdziecie: ryż, karkówkę, pieczarki i cebulę. Ale to tylko wstępna podpowiedź, by wszystkich zachęcić do zapoznania się ze szczegółowym przepisem, tej "smacznej korespondencji"! Szczegóły na przepis: Kapuściane koperty z mięsem i ryżem w linku! Smacznego!
...ale pyszny.
Odsłon: 728
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 639
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 370
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 174
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5145
...ale pyszny.
Odsłon: 728
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 639
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 370
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 174
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5145
Składniki
Liście kapusty sparzamy, usuwamy zgrubiałe części liści. Ryż gotujemy kilka minut krócej niż jest podane w opisie przygotowania (14-15 minut). Odcedzamy. Pieczarki kroimy w talarki, natomiast cebulę w piórka. Po dwa liście łączymy w tzw. zakładkę. Na środek każdego układamy ryż, na ryżu oprószone solą i pieprzem mięso. Następnie pieczarki i cebulę. Całość zamykamy w tzw. kopertę, spinając wierzch wykałaczką, żeby liście się nie otworzyły. Koperty przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy bulionem i zapiekamy 45 minut w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubionym sosem. U mnie pomidorowy.