Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry staropolski przepis.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8370
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 489
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8370
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 489
Składniki
Wykonanie: Kapustę drobno posiekać, włożyć do garnka, zalać mlekiem, dodać masło i starte jabłka. Dusić powoli na małym ogniu około pół godziny co jakiś czas mieszając. Następnie dodawać po odrobinie kaszę mannę stale mieszając i gotować jeszcze przez 15 minut. Pod koniec gotowania dodać rozbełtane jajko, starannie wymieszać, po czym ostudzić. Z przygotowanej masy formować na dłoni małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor.