Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zimowe danie jednogarnkowe w wersji vege - starym zwyczajem DomowejPiwniczki tanio i zdrowo :) duże porcje dla 2 osób, a składniki z oznaczeniem "(opcjonalnie)" są niewskazane dla diety lekkostrawnej
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15039
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1987
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15039
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1987
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Składniki
Kapustę pekińską i jarmuż myję, siekam w drobne kawałki i gotuję z zielem angielskim i liściem laurowym ...i tymiankiem. Lekko podlewam wodą, by się nie przypaliła - ok. 1 szklanki na tę ilość kapusty. Gotuję na małym ogniu ok. 15 minut. Jeśli używam cebuli i czosnku, to dodaję go na tym etapie - o ile nie ma tych składników w gotowym leczo :) Kroję w kostkę i gotuję z kapustą. Ale robię to bardzo rzadko :)
Do garnka z kapustą dodaję cukinię z wędzoną papryką z jesiennych przetworów. Link do niej jest tutaj: https://smaker.pl/przepis-cukinia-z-wedzona-papryka-gotowe-danie-na-przechowanie,153237,domowapiwniczka.html
A jak się skończą przetwory w DomowejPiwniczce, to: Paprykę myję, pozbawiam gniazd nasiennych i kroję w kostkę i dorzucam do garnka. To samo robię z cukinią. Gotuję 10 minut. Dodaję przecier (zimą) lub świeże pomidory bez skórki (latem). Dodaję pozostałe przyprawy i gotuję jeszcze 5 minut. I już! to takie szybkie, proste, pyszne i zdrowe :)