Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapuściane Pizzerki

Kapuściane  Pizzerki

Autor:

Przepisów i artykułów: 832 Ocena: 8827

Dodano:

Odsłon: 376

Kapuściane Pizzerki

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • 1 łyżka przyprawy Gyros
  • Olej do smażenia
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 papryka czerwona
  • ½ puszki kukurydzy
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • Szczypta Chili
  • Sól
  • Mała główka kapusty
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • 10 dag sera żółtego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kapuściane Pizzerki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros i prużymy na rozgrzanym oleju.
    2. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz ogórki konserwowe pod koniec prużenia wlewamy przecier, doprawiamy chili.

  2. 3. Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie i kroimy w 2 cm plastry.
    4. Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.
    5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  3. 6. Kapustę po usmażeniu układamy na żaroodpornym półmisku i nakładamy farsz mięsny.
    7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy mięso.
    8. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.

  4. 9.. Gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 18 sierpnia Świetny i bardzo smakowity pomysł :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 sierpnia Takich jeszcze nie jadłem, więc trzeba spróbować :)
Ja tu widzę +/- 2cm, ale tu chodzi, o grubość, a nie o średnicę ;) Chyba koleżanka poniżej to pomyliła :)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosiamamba 17 sierpnia Witam, kapustę kroimy na 2 cm plastry ? czy może 12 cm - na zdjęciu widać że plaster jest większy - pozdrawiam Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń