Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapuściane roladki

Kapuściane roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 834 Ocena: 8864

Dodano:

Odsłon: 732

Można powiedzieć, że to są gołąbki, ale nie w sosie, panierowane w bułce tartej. Można nazwać roladki, ale nie ze schabu tylko z mielonego mięsa. Nazwa nieważna, ważne, że są pyszne.

Składniki

  • Kapusta pekińska
  • ½ kg mięsa mielonego
  • 3 jajka
  • 1 Cebula
  • 1 marchew
  • Sól
  • Papryka ostra
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki bułki tartej + do panierki
  • Olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapuściane roladki

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.
    2. Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.
    3. Następnie dodajemy obraną i starta na tarce o dużych oczach marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.

  2. 4. Obcinamy twardą część kapusty i liście parzymy w gorącej, osolonej wodzie, 5 minut gotując.
    5. Na każdy liść kapusty nakładamy mięso i zwijamy w roladki.

  3. 6. Panierujemy w jajku oraz w bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor.

  4. 7. Roladki gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 sierpnia Fajne, takie coś a'la gołąbki, tylko bez ryżu ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń