Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze smakowite i syte. Są alternatywą nie tylko na obiad, ale również na spotkania towarzyskie. Tradycyjne z sosem pomidorowym smakują najlepiej.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7293
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2746
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20283
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 597
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7293
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2746
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20283
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 597
Składniki
Gotujemy ryż i odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy kapustę białą. Wycinamy uszkodzone liście i głąb. Gotujemy kapustę w wodzie przez 5 minut, aby liście łatwiej się oddzielały. Obieramy cebulę, kroimy w małą kostkę.
W odpowiednim naczyniu umieszczamy mięso, pokrojoną cebulę, jajka oraz przyprawy. Dodajemy wystudzony ryż i wszystkie składniki mieszamy tworząc gładką masę. Powstałym farszem napełniamy kolejno przygotowane liście kapusty i obsmażamy na maśle klarowanym. Wykładamy dno garnka liśćmi kapusty, aby gołąbki nie przywierały podczas duszenia. Układamy ściśle obsmażone gołąbki łączeniem do dołu. Zalewamy bulionem warzywnym i dusimy do miękkości w ich własnym sosie. Podajemy gorące z przygotowanym ulubionym sosem. W moim przypadku, sosem pomidorowym.