Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze smakowite i syte. Są alternatywą nie tylko na obiad, ale również na spotkania towarzyskie. Tradycyjne z sosem pomidorowym smakują najlepiej.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 450
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 795
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 450
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 795
Składniki
Gotujemy ryż i odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy kapustę białą. Wycinamy uszkodzone liście i głąb. Gotujemy kapustę w wodzie przez 5 minut, aby liście łatwiej się oddzielały. Obieramy cebulę, kroimy w małą kostkę.
W odpowiednim naczyniu umieszczamy mięso, pokrojoną cebulę, jajka oraz przyprawy. Dodajemy wystudzony ryż i wszystkie składniki mieszamy tworząc gładką masę. Powstałym farszem napełniamy kolejno przygotowane liście kapusty i obsmażamy na maśle klarowanym. Wykładamy dno garnka liśćmi kapusty, aby gołąbki nie przywierały podczas duszenia. Układamy ściśle obsmażone gołąbki łączeniem do dołu. Zalewamy bulionem warzywnym i dusimy do miękkości w ich własnym sosie. Podajemy gorące z przygotowanym ulubionym sosem. W moim przypadku, sosem pomidorowym.