Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapuściano-ziemniaczane kulki z dodatkiem kabanosa z sosem opieńkowym.

Kapuściano-ziemniaczane kulki z  dodatkiem kabanosa z sosem opieńkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 803 Ocena: 15335

Dodano:

Odsłon: 1356

Danie wyszło bardzo smaczne i syte,a w połączeniu ze sosem tylko zajadać.Można podać z sosem pieczarkowym jak nie mamy innych grzybków. Ja zawsze na zimę mrożę już doprawione grzybki ,jest jak znalazł:)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę opłukać i ugotować.Odcisnąć i drobno posiekać.
    Osobno zeszklić pokrojoną w kostkę cebulkę ,dodać do niej kapustę i podsmażyć.
    Do wystudzonej dodać ugniecione ziemniaki,pokrojony cieniutko kabanos,starty ser żółty.jajka,bułkę tartą oraz paprykę pokrojoną w kostkę.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Mokrymi rękoma formować małe kulki i smażyć ze wszystkich stron.
    Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 09 lutego 2017 smaczny pomysł na wykorzystanie kapusty kiszonej :-) wszystkie składniki mam, więc w weekend posmakuje kuleczek ;-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 08 lutego 2017 bardzo mi się podoba, kreatywnie i pysznie, super ! Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń