Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione danie do barszczu czerwonego. Robię przeważnie na imieniny lub święta. W smaku przepyszne, a i nieźle się prezentują.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12379
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13272
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5611
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12379
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13272
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5611
Składniki
Grzyby gotujemy około 15 minut od momentu wrzenia. Odcedzamy. Kapustę gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Na oliwie podsmażamy odcedzone grzyby z porem pokrojonym w pół paseczki. Do lekko podsmażonych grzybów dodajemy odcedzoną kapustę. Wszystko podsmażamy razem około 10 minut doprawiając solą i pieprzem. Tak podsmażoną kapustę z grzybami studzimy. Ostudzoną kapustę z grzybami wrzucamy do robota z nożem i siekamy na wolnych obrotach.
. Drożdże namaczamy w ciepłym mleku, a następnie mieszamy z 4 łyżkami mąki, cukru i soli. Kiedy lekko podrosną dodajemy je do reszty mąki razem z jajkami, śmietaną i roztopioną margaryną. Wyrabiamy ciasto.
Wyrobione ciasto po kawałku wałkujemy na cienki prostokąt. Wzdłuż dłuższego boku ciasta nakładamy wałeczek farszu, zawijamy ciasto i odcinamy od reszty ciasta i tak do końca ciasta.
Rulon lekko ugniatamy i kroimy na mniejsze prostokąty. Takie kapuśniaczki odkładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę na 15 minut, żeby podrosły.
Smarujemy rozbełtanym jajkiem i obsypujemy czarnuszką.
Kapuśniaczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 15 minut. Podajemy gorące z czerwonym barszczem. Smacznego !!!