Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14633
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14633
Składniki
Kapustę odcisnąć z soku, pokroić drobno. Wrzucić do garnka, zalać wodą, gotować do miękkości, odcedzi z wody.
Pieczarki pokroić na małe kawałki. Niewielką ilość oleju rozgrzać w rondlu lub na patelni typu wok, wrzucić pieczarki, kiedy wytracą wilgoć i zaczną się smażyć, dodać drobno posiekane cebule, smażyć do zeszklenia tych ostatnich. Następnie dorzucić kapustę, smażyć razem z pieczarkami, do odparowania nadmiaru wody i doprawić.
Ciasto francuskie rozłożyć, ponacinać w kwadraty. Na każdy z nich nałożyć farsz, brzegi ciasta posmarować rozbełtanym jajem, lekko skleić wyrównując brzegi.
Poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować pozostałym rozbełtanym jajem, posypać ziarnami. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, piec około 20 minut do zezłocenia. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)