Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1930
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3884
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3694
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 484
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1930
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3884
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3694
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 484
Składniki
Kapustę odcisnąć z soku, pokroić drobno. Wrzucić do garnka, zalać wodą, gotować do miękkości, odcedzi z wody.
Pieczarki pokroić na małe kawałki. Niewielką ilość oleju rozgrzać w rondlu lub na patelni typu wok, wrzucić pieczarki, kiedy wytracą wilgoć i zaczną się smażyć, dodać drobno posiekane cebule, smażyć do zeszklenia tych ostatnich. Następnie dorzucić kapustę, smażyć razem z pieczarkami, do odparowania nadmiaru wody i doprawić.
Ciasto francuskie rozłożyć, ponacinać w kwadraty. Na każdy z nich nałożyć farsz, brzegi ciasta posmarować rozbełtanym jajem, lekko skleić wyrównując brzegi.
Poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować pozostałym rozbełtanym jajem, posypać ziarnami. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, piec około 20 minut do zezłocenia. Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)