Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 1133

Dodano:

Odsłon: 2487

Smaczna przekąska, którą można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno
Reklama
Reklama
Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Przygotowanie

  1. Kapustę odcisnąć z soku, pokroić drobno. Wrzucić do garnka, zalać wodą, gotować do miękkości, odcedzi z wody.

  2. Pieczarki pokroić na małe kawałki. Niewielką ilość oleju rozgrzać w rondlu lub na patelni typu wok, wrzucić pieczarki, kiedy wytracą wilgoć i zaczną się smażyć, dodać drobno posiekane cebule, smażyć do zeszklenia tych ostatnich. Następnie dorzucić kapustę, smażyć razem z pieczarkami, do odparowania nadmiaru wody i doprawić.

  3. Ciasto francuskie rozłożyć, ponacinać w kwadraty. Na każdy z nich nałożyć farsz, brzegi ciasta posmarować rozbełtanym jajem, lekko skleić wyrównując brzegi.

  4. Poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować pozostałym rozbełtanym jajem, posypać ziarnami. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, piec około 20 minut do zezłocenia.


    Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Marusia26 29 marca 2017 Zamiast pracochłonnych krokietów z kapustą i pieczarkami. Ciekawe jaki smak ? Zabieram :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń