Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Widząc taką odmianę kapusty ... kupiłem .Nie znałem takiej odmiany. Pomyślałem kupię, cos z niej powstanie. No i wyszła wersja na gęsto. Motyw przewodni jednak to podsmażona kiełbasa jałowcowa. PS: gołąbki też były fajne, w innej wersji.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 134
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 134
Składniki
Zdjąłem wierzchnie liście kapusty. Kapustę poszatkowałem. Boczek pokroiłem w dość grubą kostkę, kiełbasę na plasterki. Boczek wrzuciłem do rozgrzanego garnka o grubym dnie. Smażyłem, aż wytopił się tłuszcz. Dodałem drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Smażyłem do zeszklenia cebuli. Następnie dodałem kiełbasę.
Wrzuciłem kapustę, dodałem listki laurowe, ziele angielskie, ziarnisty pieprz. Dusiłem pod przykryciem.. Gdy kapusta zmiękła, dodałem passatę pomidorową, wymieszałem. Dusiłem pod przykryciem ok. 20 minut. Pod koniec duszenia dodałem łyżeczkę koncentratu pomidorowego, doprawiłem solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. No i na koniec posiekany koperek.