Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 16.04.2008
Odsłon: 3871
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Białą kiełbasę ugotować w wodzie. Kapustę umyć, poszatkować na cienkie paski. Podlać wywarem z kiełbasy, ugotować na miękko. Odcedzić i od razu zakwasić sokiem cytrynowym. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Pokroić w kostkę razem z boczkiem. Kiełbasę pokroić na plasterki. Boczek, jabłko i kiełbasę podsmażyć na oleju. Dołożyć do kapusty. Doprawić do smaku solą, pieprze i majerankiem. Gotować kilka minut, często mieszając. Pozostawić dłuższą chwilę pod przykryciem - tak by składniki dobrze się "przegryzły". Danie podawać posypane natką, z dodatkiem np. porzeczek, jako samodzielne danie, przystawkę albo dodatek do mięsa.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)