Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe danie jednogarnkowe, idealne jako dodatek do mięsa lub też jako główne danie, podawane z ziemniakami lub z chlebem. Oprócz wymienionych w przepisie przypraw można dodać odrobinę imbiru dzięki czemu będzie to świetna potrawa na chłodne jesienne dni.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3864
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3864
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 441
Składniki
Obieramy i drobno kroimy cebulę, solimy i ugniatamy, tak żeby puściła sok – dzięki temu będzie łagodniejsza. W wysokim garnku podsmażamy cebulę na rozgrzanym smalcu (ja wykorzystałem tłuszcz z pieczenia kurczaka, dzięki czemu kapusta będzie bardziej aromatyczna).
W drobną kostkę kroimy kiełbasę i dorzucamy do cebuli, przyprawiamy pieprzem i słodką papryką.
Siekamy kapustę i wrzucamy do garnka. Podsmażamy dokładnie mieszając. Dolewamy około 2 szklanek wody i dusimy 10 minut pod przykryciem. Kiedy część wody odparuje solimy i dusimy pod przykryciem, do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Na koniec dodajemy kilką łyżek koncentratu pomidorowego, kminek i chili. Rozrabiamy w odrobinie wody śmietanę i zabielamy kapustę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą