Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe danie jednogarnkowe, idealne jako dodatek do mięsa lub też jako główne danie, podawane z ziemniakami lub z chlebem. Oprócz wymienionych w przepisie przypraw można dodać odrobinę imbiru dzięki czemu będzie to świetna potrawa na chłodne jesienne dni.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118044
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3110
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118044
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3110
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
Obieramy i drobno kroimy cebulę, solimy i ugniatamy, tak żeby puściła sok – dzięki temu będzie łagodniejsza. W wysokim garnku podsmażamy cebulę na rozgrzanym smalcu (ja wykorzystałem tłuszcz z pieczenia kurczaka, dzięki czemu kapusta będzie bardziej aromatyczna).
W drobną kostkę kroimy kiełbasę i dorzucamy do cebuli, przyprawiamy pieprzem i słodką papryką.
Siekamy kapustę i wrzucamy do garnka. Podsmażamy dokładnie mieszając. Dolewamy około 2 szklanek wody i dusimy 10 minut pod przykryciem. Kiedy część wody odparuje solimy i dusimy pod przykryciem, do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Na koniec dodajemy kilką łyżek koncentratu pomidorowego, kminek i chili. Rozrabiamy w odrobinie wody śmietanę i zabielamy kapustę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą