Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe danie jednogarnkowe, idealne jako dodatek do mięsa lub też jako główne danie, podawane z ziemniakami lub z chlebem. Oprócz wymienionych w przepisie przypraw można dodać odrobinę imbiru dzięki czemu będzie to świetna potrawa na chłodne jesienne dni.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 258
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 43
Składniki
Obieramy i drobno kroimy cebulę, solimy i ugniatamy, tak żeby puściła sok – dzięki temu będzie łagodniejsza. W wysokim garnku podsmażamy cebulę na rozgrzanym smalcu (ja wykorzystałem tłuszcz z pieczenia kurczaka, dzięki czemu kapusta będzie bardziej aromatyczna).
W drobną kostkę kroimy kiełbasę i dorzucamy do cebuli, przyprawiamy pieprzem i słodką papryką.
Siekamy kapustę i wrzucamy do garnka. Podsmażamy dokładnie mieszając. Dolewamy około 2 szklanek wody i dusimy 10 minut pod przykryciem. Kiedy część wody odparuje solimy i dusimy pod przykryciem, do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Na koniec dodajemy kilką łyżek koncentratu pomidorowego, kminek i chili. Rozrabiamy w odrobinie wody śmietanę i zabielamy kapustę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą