Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i kolorowe danie :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Udka umyc, przeciac na pol. Kapuste dosc drobno poszatkowac, marchew pokroic w plastry, ziemniaki w drobna kostke, papryke w paski, a cebule drobno posiekac.
W garnku rozgrzac olej, dodac cebule i podlewajac woda (mala iloscia) poddusic ja. Dodac udka, pietruszke, seler i marchew, dusic razem ok 5 minut. Po tym czasie dodac kapuste, ziemniaki, papryke i przyprawy, zalac woda i gotowac pod przykryciem az warzywa zmiekna, a mieso zacznie oddzielac sie od kosci.
Gotowe danie posypac posiekana natka pietruszki.