Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i kolorowe danie :)
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 49
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 37
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 22
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 49
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 37
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 22
Składniki
Udka umyc, przeciac na pol. Kapuste dosc drobno poszatkowac, marchew pokroic w plastry, ziemniaki w drobna kostke, papryke w paski, a cebule drobno posiekac.
W garnku rozgrzac olej, dodac cebule i podlewajac woda (mala iloscia) poddusic ja. Dodac udka, pietruszke, seler i marchew, dusic razem ok 5 minut. Po tym czasie dodac kapuste, ziemniaki, papryke i przyprawy, zalac woda i gotowac pod przykryciem az warzywa zmiekna, a mieso zacznie oddzielac sie od kosci.
Gotowe danie posypac posiekana natka pietruszki.