Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2641
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4562
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102170
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6525
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2641
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4562
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102170
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6525
Składniki
Kapustę umyć, osuszyć, odkroić głąb i poszatkować.
Cebulę oraz czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać łyżkę masła i łyżkę oleju. Na tłuszczu podsmażyć cebulę, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodać kapustę. Dusić pod przykryciem przez ok 5 minut. Po tym czasie dodać pomidory i dusić ok 10-15 minut już bez przykrycia. Podczas duszenia przyprawić solą, pieprzem oraz curry, dokładnie wymieszać.
Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe do zarumienienia.
Kapustę posypać płatkami migdałowymi. Danie doskonale komponuje się z ugotowanym ryżem. Smacznego! :)