Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4499
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 271
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13371
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2657
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4499
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 271
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13371
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2657
Składniki
Kapustę umyć, osuszyć, odkroić głąb i poszatkować.
Cebulę oraz czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać łyżkę masła i łyżkę oleju. Na tłuszczu podsmażyć cebulę, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dodać kapustę. Dusić pod przykryciem przez ok 5 minut. Po tym czasie dodać pomidory i dusić ok 10-15 minut już bez przykrycia. Podczas duszenia przyprawić solą, pieprzem oraz curry, dokładnie wymieszać.
Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe do zarumienienia.
Kapustę posypać płatkami migdałowymi. Danie doskonale komponuje się z ugotowanym ryżem. Smacznego! :)