Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne danie. Polecam w polaczeniu z gotowanymi ziemniaczkami.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1660
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3059
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1132
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1914
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1660
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3059
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1132
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1914
Składniki
Boczek kroimy na spore paseczki i samzymy na patelni.
cebule kroimy w piorka, parowki w plasterki i smazymy w duzym garnku na oleju razem z przyprawami az do zeszklenia sie cebulki. Zestawiamy z palnika, dodajemy boczek i pieczarki.
kapuste pekinska oplukujemy, suszymy i kroimy w piorka az do samego konca, razem z glabami.( nie musimy kroic bardzo drobno. ja kroilam poprzecznie na grubosc ok 1 cm.) Dodajemy do garnka z cebulka i pozostalymi skladnikami, podlewamy 1/2 litra wody. Dodajemy lyzeczke cukru, sok z polowy cytryny i dusimy pod przykryciem. Kapustka powinna byc miekka juz po 12 minutach. Dodajemy posiekany koperek. Zdejmujemy pokrywe i odparowujemy jeszcze troche wody.
W garnuszku rozrabiamy 2 lyzki maki wraz z woda, dolewamy do kapusty, dokladnie mieszamy i gotujemy jeszcze jakies 3 min. Do tego tylko ziemniaczki i gotowe. Smacznego.