Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super rozgrzewa i dodaje siły dla ciężko pracujących.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2054
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17925
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1953
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2054
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17925
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1953
Składniki
Wykonanie: Groch zalać 1 litrem wrzącej wody i rozgotować. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, zalać wodą , włożyć żeberka, posolić do smaku i gotować. Słoninę drobno pokroić, stopić, przysmażyć na niej posiekaną cebulę z mąką i kminkiem. Połączyć z kapustą i gotować do miękkości a w międzyczasie ugotować oddzielnie boczek i dodać w kawałkach do kapusty. Kapustę połączyć z ugotowanym grochem, dokładnie wymieszać i podawać z pieczywem.