Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super rozgrzewa i dodaje siły dla ciężko pracujących.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1417
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 438
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1417
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 438
Składniki
Wykonanie: Groch zalać 1 litrem wrzącej wody i rozgotować. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, zalać wodą , włożyć żeberka, posolić do smaku i gotować. Słoninę drobno pokroić, stopić, przysmażyć na niej posiekaną cebulę z mąką i kminkiem. Połączyć z kapustą i gotować do miękkości a w międzyczasie ugotować oddzielnie boczek i dodać w kawałkach do kapusty. Kapustę połączyć z ugotowanym grochem, dokładnie wymieszać i podawać z pieczywem.