Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta po Bieszczadzku

Kapusta po Bieszczadzku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2385 Ocena: 15426

Dodano:

Odsłon: 1517

Super rozgrzewa i dodaje siły dla ciężko pracujących.

Składniki

  • kapusta kiszona 1 kg
  • boczek wędzony ½ kg
  • żeberka wędzone ½ kg
  • groch łuskany 25 dag
  • słonina wędzona 10 dag
  • cebula biała 2 szt.
  • kminek 1 łyżeczka
  • mąka 2 łyżki
  • sól do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Groch zalać 1 litrem wrzącej wody i rozgotować. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, zalać wodą , włożyć żeberka, posolić do smaku i gotować. Słoninę drobno pokroić, stopić, przysmażyć na niej posiekaną cebulę z mąką i kminkiem. Połączyć z kapustą i gotować do miękkości a w międzyczasie ugotować oddzielnie boczek i dodać w kawałkach do kapusty. Kapustę połączyć z ugotowanym grochem, dokładnie wymieszać i podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń