Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne śląskie danie. Po mojemu panczkrauft. Smaczną ugotowaną kapustę kiszoną połączoną z ugotowanymi , ugniecionymi ziemniakami. Danie to pamiętam z domu rodzinnego.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna opłukać, a następnie ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, opłukać, zalać wodą i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, po czym odlać wodę, a ziemniaki ugniatać tłuczkiem na puree. Ugotowaną kapustę połączyć z ziemniakami wymieszać. Boczek wędzony pokroić, włożyć na rozgrzaną patelnie i usmażyć do wytopienia sie tłuszczu i powstaniu skwarek. Pod koniec smażenia dodać obraną, pokrojoną cebule. Usmażony boczek razem z tłuszczem i cebulą dodać do kapusty. Dokładnie wymieszać doprawiając do smaku pieprzem i solą. Rada ; Ja jeszcze doprawiam przyprawą w płynie czyli Magii .