Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne śląskie danie. Po mojemu panczkrauft. Smaczną ugotowaną kapustę kiszoną połączoną z ugotowanymi , ugniecionymi ziemniakami. Danie to pamiętam z domu rodzinnego.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4091
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416079
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2769
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4091
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416079
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2769
Składniki
Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna opłukać, a następnie ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, opłukać, zalać wodą i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, po czym odlać wodę, a ziemniaki ugniatać tłuczkiem na puree. Ugotowaną kapustę połączyć z ziemniakami wymieszać. Boczek wędzony pokroić, włożyć na rozgrzaną patelnie i usmażyć do wytopienia sie tłuszczu i powstaniu skwarek. Pod koniec smażenia dodać obraną, pokrojoną cebule. Usmażony boczek razem z tłuszczem i cebulą dodać do kapusty. Dokładnie wymieszać doprawiając do smaku pieprzem i solą. Rada ; Ja jeszcze doprawiam przyprawą w płynie czyli Magii .