Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne śląskie danie. Po mojemu panczkrauft. Smaczną ugotowaną kapustę kiszoną połączoną z ugotowanymi , ugniecionymi ziemniakami. Danie to pamiętam z domu rodzinnego.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 951
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35509
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5661
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 951
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 35509
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 104
Składniki
Kapustę kiszoną jeżeli jest mocno kwaśna opłukać, a następnie ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, opłukać, zalać wodą i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, po czym odlać wodę, a ziemniaki ugniatać tłuczkiem na puree. Ugotowaną kapustę połączyć z ziemniakami wymieszać. Boczek wędzony pokroić, włożyć na rozgrzaną patelnie i usmażyć do wytopienia sie tłuszczu i powstaniu skwarek. Pod koniec smażenia dodać obraną, pokrojoną cebule. Usmażony boczek razem z tłuszczem i cebulą dodać do kapusty. Dokładnie wymieszać doprawiając do smaku pieprzem i solą. Rada ; Ja jeszcze doprawiam przyprawą w płynie czyli Magii .