Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta stożkowa jest słodka i delikatna. Duszona z cebulą i chorizo smakuje rewelacyjnie. Może być dodatkiem lub daniem głównym.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 393
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1783
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 351
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 393
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1783
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 351
Składniki
Chorizo kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w kostkę, morele na mniejsze kawałki. Na patelni, na oleju smażymy chorizo, aż lekko się wytopi. Dodajemy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Teraz dodajemy kapustę, morele, liście laurowe, ziele, pieprz, bulion. Dusimy pod przykryciem przez 15-20 minut, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy do smaku. Na suchej patelni prażymy mąkę, na małym ogniu, aż lekko się zarumieni. Dodajemy do kapusty i smażymy jeszcze minutę. Kapustę podajemy na gorąco.