Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta stożkowa jest słodka i delikatna. Duszona z cebulą i chorizo smakuje rewelacyjnie. Może być dodatkiem lub daniem głównym.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4277
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3079
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11223
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4277
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3079
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11223
Składniki
Chorizo kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w kostkę, morele na mniejsze kawałki. Na patelni, na oleju smażymy chorizo, aż lekko się wytopi. Dodajemy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Teraz dodajemy kapustę, morele, liście laurowe, ziele, pieprz, bulion. Dusimy pod przykryciem przez 15-20 minut, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy do smaku. Na suchej patelni prażymy mąkę, na małym ogniu, aż lekko się zarumieni. Dodajemy do kapusty i smażymy jeszcze minutę. Kapustę podajemy na gorąco.