Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta stożkowa jest słodka i delikatna. Duszona z cebulą i chorizo smakuje rewelacyjnie. Może być dodatkiem lub daniem głównym.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 549
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 549
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Chorizo kroimy w półplasterki, cebulę kroimy w kostkę, morele na mniejsze kawałki. Na patelni, na oleju smażymy chorizo, aż lekko się wytopi. Dodajemy cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Teraz dodajemy kapustę, morele, liście laurowe, ziele, pieprz, bulion. Dusimy pod przykryciem przez 15-20 minut, co jakiś czas mieszając. Doprawiamy do smaku. Na suchej patelni prażymy mąkę, na małym ogniu, aż lekko się zarumieni. Dodajemy do kapusty i smażymy jeszcze minutę. Kapustę podajemy na gorąco.