Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-08-2016
Cóż tu napisać...trochę tego, trochę tamtego zostało...i powstało. Niby kilka składników, a efekt...sami musicie skosztować, bo przeklinać nie będziemy ;)
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1104
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 891
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1212
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1104
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 891
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1212
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
Składniki
Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę. Kapustę grubo szatkujemy, dodajemy do cebuli, zalewamy gorącym bulionem. Dusimy na małym ogniu. Kabaczka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w większą kostkę, razem z koncentratem pomidorowym, zielem angielskim, dodajemy do kapusty. Mięso mielimy, oprószamy solą i pieprzem, formujemy małe pulpeciki, dodajemy do całości. Dusimy pod przykryciem 5 min, od czasu do czasu mieszamy. „Nadmiar” płynu odparowujemy (jeśli lubimy dużo sosu, to nie), doprawiamy do smaku pieprzem. Mieszamy z posiekanym koperkiem. Podajemy z pieczywem.