Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta z boczkiem i pieczarkami

Kapusta z boczkiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2233 Ocena: 49292

Dodano:

Odsłon: 433

Jakoś tak samo wyszło. Wzięliśmy kapustę…no i co z niej zrobić? Wiadomo, jakiś dodatek do mięsa. Kociołek pyszności sam wyszedł na światło dzienne.

Składniki

  • 150 g boczku wędzonego
  • 100 g pieczarek
  • 1 łyżka smalcu
  • 400 g kapusty włoskiej
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 4 łyżki sosu czosnkowego
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta z boczkiem i pieczarkami

Przygotowanie


  1. Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni. Dodajemy smalec i pokrojone pieczarki. Pod koniec dorzucamy posiekaną cebulę.
    Kapustę grubo szatkujemy, dodajemy do całości, lekko przyrumieniamy, zasypujemy mąką, dokładnie mieszamy.
    Podlewamy bulionem, dusimy przez 10 min.
    Dodajemy posiekany koperek, sos czosnkowy, doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń