Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna potrawa kuchni polskiej, nieodzowna na wigilijnym stole.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8388
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6709
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4604
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327110
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8388
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6709
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4604
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327110
Składniki
Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości. Ja gotuję ją dwa razy, bo nie lubię kwaśnej, więc wylewam wodę z gotującej się kapusty i zalewam ponownie. W drugim garnku gotujemy groch tak aby nie był całkiem miękki, dzielimy na dwie części, jedną z nich blędujemy.
Na patelni topimy masło i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażamy do miękkości. Do ugotowanej kapusty dodajemy groch w całości, chwilę gotujemy. Następnie dodajemy cebulę z masłem oraz zblendowany groch, solimy do smaku, mieszamy.