Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska potrawa jako danie wigilijne jak i dodatek do obiadu.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Kapustę kiszoną lekko odcisnąć z soku pokroić i zalać wodą, dodać 1/2 łyżeczki soli i gotować do miękkości ok. 1 - 1,30 godz. Włożyć pokrojoną w półplasterki kiełbasę np podwawelską ( ilość wg uznania) lub kawałek ok. 20 dkg pokrojonego boczku wędzonego lub wędzonego - parzonego. Dodać suszonych grzybów (mogą być wrzucone suche połamane na drobno lub namoczone w zimnej wodzie. Zasypać kaszą ok. 4 łyżki i gotować do miękkości często mieszając. Uważać aby się nie przypaliła. Podawać do obiadu z ziemniakami.