Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska potrawa jako danie wigilijne jak i dodatek do obiadu.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 369
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2499
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 369
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2499
Składniki
Kapustę kiszoną lekko odcisnąć z soku pokroić i zalać wodą, dodać 1/2 łyżeczki soli i gotować do miękkości ok. 1 - 1,30 godz. Włożyć pokrojoną w półplasterki kiełbasę np podwawelską ( ilość wg uznania) lub kawałek ok. 20 dkg pokrojonego boczku wędzonego lub wędzonego - parzonego. Dodać suszonych grzybów (mogą być wrzucone suche połamane na drobno lub namoczone w zimnej wodzie. Zasypać kaszą ok. 4 łyżki i gotować do miękkości często mieszając. Uważać aby się nie przypaliła. Podawać do obiadu z ziemniakami.