Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna polska potrawa jako danie wigilijne jak i dodatek do obiadu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Kapustę kiszoną lekko odcisnąć z soku pokroić i zalać wodą, dodać 1/2 łyżeczki soli i gotować do miękkości ok. 1 - 1,30 godz. Włożyć pokrojoną w półplasterki kiełbasę np podwawelską ( ilość wg uznania) lub kawałek ok. 20 dkg pokrojonego boczku wędzonego lub wędzonego - parzonego. Dodać suszonych grzybów (mogą być wrzucone suche połamane na drobno lub namoczone w zimnej wodzie. Zasypać kaszą ok. 4 łyżki i gotować do miękkości często mieszając. Uważać aby się nie przypaliła. Podawać do obiadu z ziemniakami.