Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie nic nowego nie pojawiło się na stole. Wiadomo to, ‘siamto’, ‘owamto’…Jednak historia (kocham słuchać ludzi) urzekła mnie. Czasami trafia się na ludzi, którzy dani są tobie. To danie to poezja nie tylko smakowa <3
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1447
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1447
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Składniki
Cebulę siekamy, smażymy na rozgrzanym maśle razem z pokrojoną kiełbasą. Kapustę grubo kroimy, dodajemy do podsmażonej kiełbasy, podlewamy gorącą wodą, dusimy pod przykryciem do jej miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Do słoiczka wsypujemy mąkę, dolewamy wodę, zakręcamy i energicznie potrząsamy. Resztki koncentratu wymieszane z mąką i wodą dodajemy do potrawy. Dokładnie rozprowadzamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem i ziemniakami.