Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i niedrogie
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 87
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 103
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 91
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 730
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 1124
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 87
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 103
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 91
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 730
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 1124
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy (kiszoną kroimy) zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Następnie lekko odcedzamy (zostawiamy trochę wody w kapuście, aby jeszcze mogla się dusić z przyprawami).
Słoninkę kroimy drobno, podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy pokrojone w piórka cebule i podsmażamy, aż się zrumienią.
Do kapusty dodajemy przesmażone cebule, kilka ziaren ziela angielskiego, 2 listki laurowe, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do dań z kapusty i dusimy na małym ogniu.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy kaszę mannę. Żółtko oddzielamy od białka, dodajemy do mięsa. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy posiekaną natkę. Dokładnie mieszamy. Białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy mięsnej i lekko mieszamy. Z masy formujemy nieduże kulki (wielkości orzecha włoskiego) i obsmażamy ze wszystkich stron na oleju. Następnie przekładamy do garnka z kapustą. Dodajemy odrobinę cukru i majeranek.
Ziemniaka ścieramy na drobnych oczkach (jak na placki ziemniaczane) i wrzucamy do kapusty. Tym samym Nasze danie się zagęści bez używania mąki. Gotujemy jeszcze kilka minut. Podajemy z gotowanymi ziemniaczkami.
Oczywiście można zagęścić za pomocą tradycyjnej zasmażki z mąki.