Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odrobina Śląska na talerzu. W każdym śląskim domu od wieków tradycyjnym daniem jest kapusta z ziemniakami.
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 541
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 268
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 135
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 685
Nie ma to jak domowe pierogi z ziemniakami, serem i cebulką.
Odsłon: 541
Tortellini to tradycyjne włoskie pierożki, które można kupić w polskich sklep...
Odsłon: 268
Turecka jajecznica (Menemen) to smaczne i łatwe w przygotowaniu danie śniadan...
Odsłon: 135
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 685
Składniki
Kapustę płuczemy w zimnej wodzie, chyba że lubimy nieco kwaśniejszą wersję i zostawiamy ją jak jest. Gotujemy ją do miękkości ( polecamy szybkowar po raz kolejny - cudowne urządzenie oszczędzające czas i pieniądze ). Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osobnym garnku. W rondelku smażymy na słoninie ze skwarkami pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy mamy wszystko miękkie odcedzamy kapustę i ziemniaki. Ziemniaki tłuczemy. Kapustę, ziemniaki i cebulkę łączymy razem. Doprawiamy solą i pieprzem oraz szczyptą cukru. Chwilkę dusimy całość na małym ogniu aby składniki dobrze się połączyły. Potrawę można podać z dowolnym mięsem smażonym, pieczonym a nawet gotowanym. Kto jeszcze nie spróbował, gorąco polecam.