Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z prawdziwą niespodzianką w środku
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 973
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 973
Składniki
Karczek doprawić z obu stron, na każdej połówce plastra położyć wątróbkę ( lub pół jeśli plaster jest mały), posolić i dodać po 1/4 jabłka pokrojonego w plastry ( poukładać na wątróbce) , całość zwinąć w kieszonkę. Można pomóc sobie wykałaczkami jeśli środek jest nieposłuszny.
Z wierzchu opruszyć mąką, początkowo obsmażeć szybko na złoty kolor z obu stron, dodając pod koniec smażenia pokrojoną w kostkę cebulę, następnie podlać wodą i dusić około 20 min.
Życzę smacznego.