Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z prawdziwą niespodzianką w środku
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Składniki
Karczek doprawić z obu stron, na każdej połówce plastra położyć wątróbkę ( lub pół jeśli plaster jest mały), posolić i dodać po 1/4 jabłka pokrojonego w plastry ( poukładać na wątróbce) , całość zwinąć w kieszonkę. Można pomóc sobie wykałaczkami jeśli środek jest nieposłuszny.
Z wierzchu opruszyć mąką, początkowo obsmażeć szybko na złoty kolor z obu stron, dodając pod koniec smażenia pokrojoną w kostkę cebulę, następnie podlać wodą i dusić około 20 min.
Życzę smacznego.