Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z prawdziwą niespodzianką w środku
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 71
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 146
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 71
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 146
Składniki
Karczek doprawić z obu stron, na każdej połówce plastra położyć wątróbkę ( lub pół jeśli plaster jest mały), posolić i dodać po 1/4 jabłka pokrojonego w plastry ( poukładać na wątróbce) , całość zwinąć w kieszonkę. Można pomóc sobie wykałaczkami jeśli środek jest nieposłuszny.
Z wierzchu opruszyć mąką, początkowo obsmażeć szybko na złoty kolor z obu stron, dodając pod koniec smażenia pokrojoną w kostkę cebulę, następnie podlać wodą i dusić około 20 min.
Życzę smacznego.