Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne, wilgotne mięso z dodatkiem pieczarek. Duet prawie idealny ;) Polecam!
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7249
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1421
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70389
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7249
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1421
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70389
Składniki
Czosnek drobno pokroić. Wszystkie przyprawy wymieszać z oliwą i czosnkiem. Mięso obtoczyć w marynacie i na noc schować do lodówki. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, przelać marynatę, zamknąć i piec w piekarniku w temp. 160 stopni ok. 90-100 minut. Od czasu do czasu mięso polewać powstałym w czasie pieczenia sosem.
Na maśle usmażyć dość grubo pokrojone pieczarki z dodatkiem kucharka i ziół.
Upieczone mięso podawać na pieczarkach. Smacznego!