Polecam ,mięso delikatne,aromatyczne i bardzo smaczne.
Karczek pieczony w ketchupie.
Składniki
- 1,5kg karczku
- ketchup 10 łyżek
- czosnek 5 ząbków
- bazylia ,lubczyk,czubryca zielona po łyżce
- musztarda łyżka
- sok z cytryny i skórka starta
- Sól morska
Składniki
- 1,5kg karczku
- ketchup 10 łyżek
- czosnek 5 ząbków
- bazylia ,lubczyk,czubryca zielona po łyżce
- musztarda łyżka
- sok z cytryny i skórka starta
- Sól morska

Etapy przygotowania
Karczek pociąć w plastry. Dodać wszystkie przyprawy,wymieszać i odstawić na 2 godz.by mięso przeszło przyprawami. Po tym czasie wyłożyć do naczynia żaroodpornego ,dać do nagrzanego piekarnika i piec ponad 60min.w 190st.Na początku przykryć naczynie,po 40 min.odkryć i obracać mięso co 10 min. Trzeba sprawdzać czy mięso jest już miękkie

Smacznego życzę!

Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15530
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15530



Składniki
- 1,5kg karczku
- ketchup 10 łyżek
- czosnek 5 ząbków
- bazylia ,lubczyk,czubryca zielona po łyżce
- musztarda łyżka
- sok z cytryny i skórka starta
- Sól morska
Karczek pociąć w plastry. Dodać wszystkie przyprawy,wymieszać i odstawić na 2 godz.by mięso przeszło przyprawami. Po tym czasie wyłożyć do naczynia żaroodpornego ,dać do nagrzanego piekarnika i piec ponad 60min.w 190st.Na początku przykryć naczynie,po 40 min.odkryć i obracać mięso co 10 min. Trzeba sprawdzać czy mięso jest już miękkie
Smacznego życzę!