Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek pieczony w ketchupie.

Karczek pieczony w ketchupie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18056

Dodano:

Odsłon: 5624

Polecam ,mięso delikatne,aromatyczne i bardzo smaczne.

Składniki

  • 1,5kg karczku
  • ketchup 10 łyżek
  • czosnek 5 ząbków
  • bazylia ,lubczyk,czubryca zielona po łyżce
  • musztarda łyżka
  • sok z cytryny i skórka starta
  • Sól morska
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Karczek pieczony w ketchupie.

Przygotowanie

  1. Karczek pociąć w plastry.
    Dodać wszystkie przyprawy,wymieszać i odstawić na 2 godz.by mięso przeszło przyprawami.

    Po tym czasie wyłożyć do naczynia żaroodpornego ,dać do nagrzanego piekarnika i piec ponad 60min.w 190st.Na początku przykryć naczynie,po 40 min.odkryć i obracać mięso co 10 min.
    Trzeba sprawdzać czy mięso jest już miękkie

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń