Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio było za dużo grilla,czas odpocząc i mimo,że mi nie wolno wieprzowiny zjadłam kawałeczek karczku z ogromnym smakiem. Wyszedł bardzo smaczny,wino dodału smaku i aromatu,kupiłam to ,które mi polecił Nevermore,super sie sprawdziło:) Serdecznie polecam tak zrobiony karczek ,czy też inne mięso.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11860
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16088
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11860
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16088
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5102
Składniki
Umyty karczek podzielic na plastry 2-2,5 cm. Dać do miski ,dodać wszystkie przyprawy oprócz wina. Dodac 1/2 szkl.wody minerlnej i przykryć na 3-4 godz.lub na całą noc, zależy kiedy chcemy piec. Naczynie żarodporrne dać do nagrzanego piekanika do 200st.Wierzch przykryc. Piec ponad 60min. Po tym czasie odkryć i wlać szkl.wina,zamieszac i zapiekać albo raczej dusić jeszcze 40min. Kiedy mięso jest miękkie wyjąc na talerz i zrobic sos. Roztrzepać mąkę z wodą i śmietana ,dodać chochelke gorącego sosu by się zaharowało i wlac ,zamieszać i zagotować już na płycie kuchennej.Doprawić do smaku solą,pieprzem i czy tam lubimy. Włożyć mięso ,zamieszać i gotowe.
Smacznego życzę!