Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek przygotowany według tego przepisu jest aromatyczny, soczysty i bardzo smaczny.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 842
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 842
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
Liść laurowy pokruszyć czosnek zmiażdżyć w prasce. Wszystkie składniki marynaty połączyć
Umyte mięso natrzeć ze wszystkich stron, włożyć do rękawa, zawiązać i odstawić w chłodne miejsce przynajmniej na 2 godziny.
Mięso z rękawem przełożyć na blaszkę, podlać 1 szklanką wody. W rękawie wykałaczką zrobić kilka dziurek, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz około 1 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby mięso się zrumieniło.