Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 899
Dodano: 24.01.2018
Odsłon: 5853
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Liść laurowy pokruszyć czosnek zmiażdżyć w prasce. Wszystkie składniki marynaty połączyć
Umyte mięso natrzeć ze wszystkich stron, włożyć do rękawa, zawiązać i odstawić w chłodne miejsce przynajmniej na 2 godziny.
Mięso z rękawem przełożyć na blaszkę, podlać 1 szklanką wody. W rękawie wykałaczką zrobić kilka dziurek, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz około 1 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby mięso się zrumieniło.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

RADBIG 18 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
też się zastanawiam, czy szklankę do rękawa czy na blachę Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

grazka950 25 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
czy tę szklankę wody wlać do tego rękawa? Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz