Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek po myśliwsku

Karczek po myśliwsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 775

Dodano:

Odsłon: 5646

Karczek przygotowany według tego przepisu jest aromatyczny, soczysty i bardzo smaczny.

Składniki

  • 1 kg karkówki wieprzowej
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2-3 ziarenka jałowca
  • 1 liść laurowy
  • 3 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1/4 łyżeczki goździków mielonych
  • 1 łyżeczka papryki mielonej
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Liść laurowy pokruszyć czosnek zmiażdżyć w prasce. Wszystkie składniki marynaty połączyć

  2. Umyte mięso natrzeć ze wszystkich stron, włożyć do rękawa, zawiązać i odstawić w chłodne miejsce przynajmniej na 2 godziny.

  3. Mięso z rękawem przełożyć na blaszkę, podlać 1 szklanką wody. W rękawie wykałaczką zrobić kilka dziurek, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz około 1 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby mięso się zrumieniło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

RADBIG 18 lutego 2018 też się zastanawiam, czy szklankę do rękawa czy na blachę Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń