Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso wieprzowe z dodatkiem sosu żurawinowego jest pyszne z lekko kwaśnym posmakiem.
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 42
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 243
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 28
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2110
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 42
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 243
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 28
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2110
Składniki
Mięso lekko rozklepać, oprószyć solą i pieprzem młotkowanym, obtoczyć w mące.
Zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.
Przełożyć do garnka, podlać bulionem, dusić do miękkości.
Do pół miękkiego mięsa dodać konfiturę z żurawiny.
Mieszając redukować sos na średnim ogniu. Przyprawić do smaku sosem sojowym.