Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek w żurawinowym sosie

Karczek w żurawinowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 737

Dodano:

Odsłon: 1175

Mięso wieprzowe z dodatkiem sosu żurawinowego jest pyszne z lekko kwaśnym posmakiem.

Składniki

  • 2 porcje karkówki wieprzowej
  • 2 łyżki oleju
  • 3-4 łyżki mąki pszennej
  • 3-4 łyżki konfitury żurawinowej do mięs
  • 150 ml bulionu drobiowego
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso lekko rozklepać, oprószyć solą i pieprzem młotkowanym, obtoczyć w mące.

  2. Zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju.

  3. Przełożyć do garnka, podlać bulionem, dusić do miękkości.

  4. Do pół miękkiego mięsa dodać konfiturę z żurawiny.

  5. Mieszając redukować sos na średnim ogniu. Przyprawić do smaku sosem sojowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń