Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kark troche inaczej:) Mieso jest soczyste i smaczne.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11173
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6414
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13406
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5173
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11173
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6414
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5437
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13406
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5173
Składniki
Przyprawe do karkowki, wieprzowiny mieszamy w szerokim naczyniu wraz z odrobina pieprzu, bazylii i oregano. Kark kroimy na grubsze plastry i rozbijamy na kotlety. Posypujemy przygotowana mieszanka przypraw i pozostawiamy w lodowce na ok 2 godz, az sie przegryzie (monza rowniez pozostawic na noc).
Mozzarelle kroimy na grubsze paski i ukladamy na srodku kazdego kotleta, zawjamy i laczymy wykalaczka. Na patelnie wylewamy odrobine oleju i rozgrzewamy. Na rozgrzany olej wkladamy nasze roladki i podsmazamy z kazdej strony. Ukladamy w naczyniu zaroodpornym.
Przecier pomidorowy wlewamy do garnka, wrzucamy lisc laurowy, ziele angielskie, doprawiamy sola, pieprzem, bazylia, oregano, papryka ostra, zagotowujemy, do zageszczenia mozemy uzyc smietany Rama, ale nie jest ona konieczna, zwlaszcza jezeli uzyjemy pomidorow z puszki zamiast przecieru. Przygotowanym sosem polewamy nasz kark, calosc posypujemy parmezanem i wkladamy do pieca. Zapiekamy ok godziny w 180 stopniach. Smacznego! Przepraszam za brak polskich znakow.