Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kark troche inaczej:) Mieso jest soczyste i smaczne.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 444
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5181
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3369
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 444
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5181
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3369
Składniki
Przyprawe do karkowki, wieprzowiny mieszamy w szerokim naczyniu wraz z odrobina pieprzu, bazylii i oregano. Kark kroimy na grubsze plastry i rozbijamy na kotlety. Posypujemy przygotowana mieszanka przypraw i pozostawiamy w lodowce na ok 2 godz, az sie przegryzie (monza rowniez pozostawic na noc).
Mozzarelle kroimy na grubsze paski i ukladamy na srodku kazdego kotleta, zawjamy i laczymy wykalaczka. Na patelnie wylewamy odrobine oleju i rozgrzewamy. Na rozgrzany olej wkladamy nasze roladki i podsmazamy z kazdej strony. Ukladamy w naczyniu zaroodpornym.
Przecier pomidorowy wlewamy do garnka, wrzucamy lisc laurowy, ziele angielskie, doprawiamy sola, pieprzem, bazylia, oregano, papryka ostra, zagotowujemy, do zageszczenia mozemy uzyc smietany Rama, ale nie jest ona konieczna, zwlaszcza jezeli uzyjemy pomidorow z puszki zamiast przecieru. Przygotowanym sosem polewamy nasz kark, calosc posypujemy parmezanem i wkladamy do pieca. Zapiekamy ok godziny w 180 stopniach. Smacznego! Przepraszam za brak polskich znakow.